Toshiba ilmalämpöpumput

Toshiba ilmalämpöpumput ovat erittäin suosittuja lämmönlähteitä – niiden hankintahinta on suhteellisen edullinen, ne säästävät sähköä erityisesti, jos aiempi lämmitysmuoto on suora sähkölämmitys, ja ne lisäävät kesäisin viihtytyyttä jäähdytysominaisuudellaan. Ilmalämpöpumppu toimii lämmitysmuotona jo yli puolessatoista miljoonassa kodissa Suomessa! Nykyaikainen energiatehokas ilmalämpöpumppu vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia ja lisää monin tavoin kodin asumismukavuutta.

Toshiba ilmalämpöpumppu omakotitaloon

Tyypillisesti ilmalämpöpumppu eli ILP asennetaan aiemmin suoran sähkölämmitteisen kodin lisälämmönlähteeksi, johon se monesti riittääkin niin, että aiempia sähköpattereita tarvitaan vain kovimmilla pakkasilla. Sen avulla voidaan helposti ja edullisesti alentaa myös öljylämmitteisen talon lämmityksestä koituvaa laskua, koska sähkön hinta vaihtelee ja on monesti selvästi edullisempaa kuin vastaavan lämpöenergian tuottava polttoöljy. Energiatehokkaan ilmalämpöpumpun hankinta on hyvä ratkaisu ympäristönkin kannalta, erityisesti koska Suomessa kotitalouksien käyttämä sähkö on lähes kokonaan co2-vapaata uusiutuvaa energiaa tai ydinenergiaa.

Vinkki: Öljylämmitteisen kodin energiasaneeraukseen soveltuu erinomaisesti myös Bosch maalämpöpumput ja vesi-ilmalämpöpumput!

Toshiba ilmalämpöpumpun huolto

Toshiba ILP:n perushuolto on suodatinten puhdistus, joka olisi hyvä tehdä vähintään kuukausittain. Olosuhteista riippuen (esim. eläintalous), puhdistus voi olla järkevää tehdä useamminkin, jotta kiinteistön ilma pysyy raikkaana. Suodatinten puhdistus poislukien ilmalämpöpumppu on hyvin luotettava ja huoleton lämmityslaite ja ilmastointilaite.

Varsinainen ilmalämpöpumpun huolto kattaa suodattimien puhdistuksen lisäksi sisäyksikön pesun. Ilman oikeanlaisia työkaluja ja suojauksia, sisäyksikön kennon puhdistus ei onnistu, joten puhdistus tulee teettää ammattilaisella. Ammattilainen lukee laitteen mahdolliset vikakoodit, sekä puhdistuksen lisäksi tarvittaessa lisää kylmäaineita.

Hyvin huollettu ilmalämpöpumppu voi kestää jopa yli 10 vuotta täysin huolettomana, ympäristöystävällisenä ja miellyttävänä lämmönlähteenä. Suoraan sähkölämmitykseen verrattuna se säästää helposti hankinta- ja huoltohintansa, samalla kun se tuottaa miellyttävää lämpöä ja viilentää kesäisin.

Tuotemerkkejämme: