LVI-huolto ja LVI-korjaustyöt

Okun Putkityö Oy tekee kattavasti erilaisia LVI-huolto- ja LVI-korjaustöitä. Hyvin varustellut huoltoautomme ovat tuttu näky Pohjois-Karjalassa – Outokummun lisäksi palvelualueeseemme kuuluu Joensuu, Polvijärvi, Kaavi, Tuusniemi ja Liperi. Ammattitaitoinen henkilökuntamme varmistaa, että LVI-korjaus onnistuu kerralla, ja tarvittaessa kartoittaa huollon ja korjauksen tarpeen eteenpäin. Yksityis- ja yritysasiakkaiden lisäksi ammattitaitoomme luottavat myös useat vesiosuuskunnat ja Outokummun kaupunki.

LVI-huolto

Okun Putkityö on LVI-huollon vastuullinen ammattilainen. LVI-huolto on kannattavaa tehdä ennaltaehkäisevänä ja hyvissä ajoin, jolloin varmistetaan LVI-järjestelmän moitteeton ja varma toiminta. Tyypillisiä jatkuvaluonteisia LVI-huoltotöitä ovat esimerkiksi ilmanvaihdon ja ilmastoinnin suodatinten vaihtotyöt sekä sekä lämmitysjärjestelmien huoltotyöt asunto-osakeyhtiöissä ja kerrostaloissa. Lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon ennakoiva huolto on aina järkevämpää ja edullisempaa, kuin huollon puutteesta vikaantuneen laitteiston korjaus.

Myös viemärijärjestelmän huoltaminen on järkevää tehdä hyvissä ajoin, ennen kuin ongelmia pääsee syntymään. LVI-järjestelmän kartoitus huollon tai korjauksen yhteydessä auttaa kotitalouksia ja taloyhtiöitä ennakoimaan niin kuluja kuin korjaustarpeita. LVI-huolto – kysy lisää!

LVI-korjaus

Tyypillisiä LVI-korjauskohteita kotitalouksissa ja taloyhtiöissä ovat erilaiset vuotavat vesiliitokset, hanojen ja wc-istuimien vaihdot, sekä lämmitysjärjestelmien ongelmien ratkaisu.

Taloyhtiöissä tehtävät LVI-korjaustyöt tulee aina suorittaa ammattilaisen tekemänä, koska osakas on vastuussa korjauksesta koko taloyhtiölle. Suuri osa LVI-korjaustöistä kuuluukin taloyhtiön vastuulle – vastuun jakautuminen löytyy taloyhtiön vastuunjakotaulukosta ja sen voi aina tarkastaa isännöitsijältä.

Vuotava hana on monesti helppo ja nopea korjata, ja esim. Oras -hanoihin on meillä hyllyssä runsaasti varaosia. Tiivisteet ja O-renkaat kovettuvat ajan saatossa, jonka huomaa esimerkiksi vipuhanan vivun jäykkyytenä ja tiputtamisena. Vuotavan hanan huolto on usein edullisempaa kuin uuden hanan vaihto, mutta myös iäkkään hanan vaihtaminen uuteen voi olla järkevää.

Kylpyhuoneremontit

Kylpyhuoneremontti on lähes aina varsin suuri projekti, jossa huolellisesti suunniteltu vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmä luo tärkeän pohjan toimivalle kylpyhuoneelle. Teemme paljon kylpyhuoneremontteja yhteistyössä eri rakennusliikkeiden kanssa, joissa vastaamme monesti kaikesta LVI-työstä. Kylpyhuoneremontti taloyhtiöön on meille myös kokemuksen kautta tuttua, jossa hyödynnämme parhaita yhteistyökumppaneitamme toimivan lopputuloksen varmistamseksi.

Kokonaisvaltaiset LVI-työt

Omakotitalon vesijohtojen uusiminen ja lämmitysjärjestelmän saneeraus ovat meille myös tyypillisiä töitä. Kokonaisvaltaisissa LVI-töissä työnjohtomme käy tekemässä teille ilmaisen kartoituksen remontin tarpeista ja yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellaan haluttu lopputulos. Neuvomme tarvittaessa myös energiatuen hyödyntämisessä, jos esimerkiksi vanha öljylämmitys on tarkoitus saneerata energiatehokkaampaan lämmitysjärjestelmään. Katselmuksen perusteella saat työstä tarjouksen tai alustavan hinta-arvion – ota yhteyttä!

Toteutamme myös omakotitalojen ja kesäasuntojen LVI-työt, tarvittaessa myös ”avaimet käteen” -periaatteella. Hoidamme LVI-työt kokonaisvaltaisesti suunnittelusta lähtien, tai toteutamme LVI-työt valmiiden suunnitelmien mukaisesti – laadukkaasti ja nykyaikaisesti.

llmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumppu on erittäin suosittu, energiatehokas lämmitysmuoto erityisesti kotitalouksissa ja mökeillä, joissa on aiemmin ollut suora sähkölämmitys sähköpattereilla, tai suora sähkö yhdistettynä tulisijaan. Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista työtä kylmäaineiden takia, ja toimivan lämmityksen ja jäähdytyksen takia se kannattaa jättää kokeneen ammattilaisen tehtäväksi.

Teemme mielellämme tarjouksen teille sopivimmasta ilmalämpöpumpusta! Edustuksessamme on mm. Bosch- ja Toshiba ilmalämpöpumput sekä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään Bosch -vesi-ilmalämpöpumput ja Bosch -maalämpöpumput.

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppu vaatii toistuvaa huoltoa, ja ennakova ilmalämpöpumpun huolto auttaa varmistamaan sen luotettavan toiminnan. Ilmalämpöpumpun itse huollettavia kohteita ovat lähinnä suodatinten puhdistus, joka kannattaa olosuhteitten mukaan tehdä karkeasti kahden viikon – kuukauden välein.

Suurempi, ammattimainen ilmalämpöpumpun huolto kattaa pääsääntöisesti:

  • Ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus ja pesu
  • Suodatinten puhdistus tai vaihto
  • Kylmäaineiden määrän tarkastaminen ja lisääminen
  • Kondenssiviemärin puhdistus

Ilmalämpöpumpun huolto – ota yhteyttä!

LVI-huolto ja LVI-korjaus – ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Tomi Pennanen
050 555 6083
tomi.pennanen@okunputkityo.fi