LVI-tuotteet ja LVI-palvelut

Bosch maalämpöpumput ja Bosch ilma-vesilämpöpumput

Bosch maalämpöpumput ovat laadukkaita ja energiatehokkaita lämmityslaitteita omakotitaloihin ja suurempiin kohteisiin. Bosch ilma-vesilämpöpumput soveltuvat uutena lämmitysmuotona kaikkiin omakotitaloihin, mutta myös saneerauskohteisiin silloin, kun kiinteistössä on jo vesikiertoinen lämmitys (lämpöpatterit tai lattialämmitys). Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän, kun öljyn tai sähkön hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa Bosch maalämpöpumppu tai vesi-ilmalämpöpumppu, joka on erinomainen valinta pitkäikäisyytensä ja taloudellisuutensa ansiosta.

Lue lisää

Toshiba ilma­lämpö­pumput

Toshiba ilmalämpöpumppu on laadukas ja hiljainen, nykyaikaisen kodin lämmityslaite. Energiatehokkaan lämmityksen lisäksi, ilmalämpöpumppu lisää kesäisin asumismukavuutta jäähdytysominaisuudellaan. Ilmalämpöpumput lämmittävät jo yli puoltatoista miljoonaa suomalaista kotia, ja hyvästä syystä: nykyaikaisen tehokas ilmalämpöpumppu vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia ja lisää monin tavoin kodin asumismukavuutta. Sähköä säästävä Toshiba ilmalämpöpumppu on myös tehokas ja hiljainen ilmastointilaite suureenkin tilaan.

Lue lisää

Hanat, pesualtaat ja wc-istuimet

Oras on Suomen suosituin hana, ja Ido wc-istuimen voi löytää melkein jokaisesta suomalaisesta kodista. Näidenkin perinteisten merkkien tunnetusti laadukkaat ja kestävät hanat ja vessanpöntöt uudistuvat kuitenkin jatkuvasti. Esimerkiksi Ido Rimfree -wc-kulho on reunoilta avonainen vessanpönttö, joka on erityisen helppo pitää puhtaana samalla kun se huuhtelee tehokkaasti pienellä vesimäärällä. LVI-myymälän valikoimassamme voit tutustua Oraksen ja Idon lisäksi muihin tunnetuihin merkkeihin: Mora hanat, Gustavsberg wc-istuimet ja erilaiset pesualtaat ja lavuaarit. Näytillä on hanoja ja wc-istuimia useita eri malleja, tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää

Kylpyhuone­kalusteet, suihkuseinät ja suihkukaapit

Valikoimassamme on kylpyhuonekalusteet tunnetuilta ja laadukkailta tuotemerkeiltä: IDO ja Temal. Sekä Idon että Temalin laajasta valikoimasta löytyy erilaisia kylpyhuoneryhmiä monenlaiseen tarpeeseen, niin pieneen kerrostalon kylpyhuoneeseen kuin suurempaankin spa-kokonaisuuteen. Erilaisten kylpyhuonekalusteiden, suihkuseinien ja suihkukaappien perusmalleja löytyy myös suoraan varastosta nopeaan toimitukseen. LVI-myymälässä on näytillä valikoima erilaisia Idon kalusteita. Tule tutustumaan myymälään!

Lue lisää

Lämminvesi­varaajat ja kattilat

Lämminvesivaraaja pitää huolta lämpimän veden riittävyydestä - et varmastikaan tahdo lämpimän veden loppuvan juuri silloinkun tarve on suurin, esimerkiksi jouluna tai juhannuksena? Kotimainen Jäspi lämminvesivaraaja on varma ratkaisu vedenlämmitykseen, ja siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestävä säiliö. Jäspin lämminvesivaraajien valikoimasta löytyy mm. seinämalliset Jäspi VLK varaajat 15-160 litraisena, kauniilla ruostumattomalla kuorella oleva Jäspi VLR RST saunamalli 100-300 litraisena lauteiden alle sijoitettavaksi, ja moduulimallinen Jäspi VLM 100-500 litraisena.

Lue lisää

Vesipumput

Valikoimistamme löytyy tunnetut Grundfos, Wilo, Kolmeks ja Marina vesipumput. LVI-myymälän varastossa on kattavasti erilaisia pumppuja omakotitalojen ja kesäasuntojen tarpeisiin. Niin vesi- kuin lämmitysjärjestelmän toimivuuden kannalta vesipumppu on keskeisessä asemassa, joten kannattaa luottaa laatuun. Luotettavat kiertovesipumput takaavat vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän toimivuuden ja energiatehokkuuden.

Lue lisää

Lämmönjako­keskukset

Kaukolämmitys on Suomen yleisin lämmitysmuoto, ja lämmönjakokeskus on yksi sen tärkeimmistä komponenteista. Gebwell on kotimainen, Leppävirralla valmistettu varmatoiminen lämmönjakokeskus. Gebwellin lämmönjakokeskukset ovat varmatoimisia ratkaisuja, jotka sopivat niin omakotitaloon, kuin isompaankin kiinteistöön. Lämmönjakokeskuksen vaihtaminen suurempiinkin kaukolämpökohteisiin on meille tuttua - vaihdamme vuosittain useita lämmönjakokeskuksia esimerkiksi taloyhtiöihin.

Lue lisää

Patteri­venttiilit ja lämpö­patterit

Tiesitkö, että vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän patteriventtiilin ja termostaatin keskimääräinen tekninen käyttöikä on noin 20 vuotta? Patteriventtiilien, termostaattien ja lämpöjohtopattereiden kunnossapitäminen onkin yleensä paras ja helpoin energiaremontti, jonka kiinteistön omistaja voi tehdä. Esimerkiksi vain yhden asteen ylilämpö sisälämpötilassa voi nostaa energiankulutusta jopa 5 %. Oletteko laskeneet mitä se tekisi teidän kiinteistössänne?

Lue lisää

Jätevesi­järjestelmät

Jätevesijärjestelmät haja-asutusalueen omakotitaloihin ja kesäasuntoihin ovat jätevesisuunnitelman vaativia järjestelmiä. Voimme toteuttaa jätevesijärjestelmät ”avaimat käteen” -kokonaistoimituksena, ja autamme olemassa olevan jätevesisuunnitelman mukaisen järjestelmän eri osa-alueissa. Pääpainomme on tarvikkeiden myynnissä ja asennuksessa, ja jätevesijärjestelmän tarvikkeiden toimitus hoidetaan usein kätevästi suoraan kohteeseen. Aikataulun ollessa sopiva, voimme tehdä myös jätevesisuunnitelman kohteeseenne – kysy lisää!

Lue lisää

Ilmanvaihto­laitteet

Koneellinen ilmanvaihto on energiatehokas ja luotettava ilmanvaihtotapa omakotitaloihin ja kerrostaloihin. Toimiva ilmanvaihto on aina terveen kiinteistön perusta, josta ei kannata tinkiä. Okun Putkityö tarjoa kattavasti eri merkkisiä ilmanvaihtokoneita ja -tarvikkeita, joista esimerkiksi usein vaihdettavia suodattimia voidaan toimittaa nopeastikin. Viime vuosina omakotitalojen lämmöntalteenottoratkaisujen toiminta on entisestään kehittynyt, ja koneellisen ilmanvaihdon avulla asumismukavuus on saatu vietyä uudelle tasolle. Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet ovat hiljaisia, energiatehokkaita ja ne puhdistavat sisään tulevan ilman tehokkaasti.

Lue lisää

Vedenkäsittely, veden­suodattimet

Juomavesi ja sen puhtaus on erittäin tärkeä osa elämää. Toisinaan kaivovedessä voi olla jotakin sellaista, joka pitää saada suodatettua pois, ennen kuin sitä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä. Kaivovesi voi olla myös juomavetenä erinomainen, mutta usein Suomessa esimerkiksi pohjavesi on liian hapanta, ja aiheuttaa nopeastikin syöpymistä vesijohtoverkoston metalliosissa. Myös ruoste tai erilaiset mineraalit voivat heikentää käyttöveden laatua, tai aiheuttaa esimerkiksi värihaittaa. Erilaiset vedensuodattimet tai veden käsittely muulla tapaa voi parantaa selvästi käyttöveden laatua ja juomaveden makua.

Lue lisää

Vesi- ja lämpöjohdot

Teemme vesi- ja lämpöjohtoja eri materiaaleista suunnitelmista ja asiakkaan tarpeista riippuen. Omakotitalojen saneerauksissa käytetyimmät materiaalit ovat komposiittiputki ja kupariputki. Kumpikin materiaali sopii myös pinta-asennukseen - oikein asennettuna, sopivilla kiinnikkeillä niistä saadaan tehtyä hyvän näköisiä järjestelmiä, eikä kotelointiakaan tarvitse välttämättä tehdä. Myös kylpyhuoneiden saneerauksessa vesijohdot jätetään usein pintaan, ja kromatut putket voivat olla näyttävä osa kylpyhuoneen sisustusta.

Lue lisää

Kaasut ja nestekaasut

LVI-myymälämme yhteydessä toimii Linden – palvelupiste, ja välitämme myös kaikki Linden teollisuus- ja nestekaasut. Kauttamme saa myös uusittua kaasupullojen vuokrasopimukset. Tilausvalikoimassamme on myös erilaiset kaasutarvikkeet Lindenin kattavasta valikoimasta.

Lue lisää